niedziela, 24 marca 2013

Waniliowe Ciasto z CIECIERZYCY

Kolejna odsłona "strączkowego ciasta", zaraz po fasolowym ciachu, tym razem w jasnej wersji i z użyciem innego warzywka :)

-puszka cieciorki (240g)
-2 jajka
-łyżeczka proszku do pieczenia
-aromat waniliowy
 (nie polecam tego z Dr Oetker, moim zdaniem bardzo czuć chemiczny posmak)
-słodzik

1. Cieciorkę odsączamy i dokładnie opłukujemy na durszlaku.
2. Umieszczamy w malakserze i mielimy kilka minut na jednolitą masę.
3. Dodajemy resztę składników i dokładnie miksujemy do całkowitego połączenia.
4. Pieczemy w 180* przez ~40min.


6 komentarzy:

  1. super ! zdrowe i pewnie pyszne ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. własnie zajadam.jest pycha :)takie miekkie wilgotne :) i kto by powiedzial, ze z cieciorki :) szok. poprosze wiecej takich przepisow :) i w dodatku pol keksowki ma tylko troche ponad 200kcal :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam, bardzo fajny przepis chyba zaserwuję sobie taki na świąteczny stół. Bardzo fajny blog, podobają mi się Twoje pomysły:)
    Będę częściej zaglądać, dodaję do obserwowanych:)
    W razie chęci zapraszam do siebie:)
    Pozdrawiam Elina

    OdpowiedzUsuń
  4. A można dać taką zwykłą cieciorkę namoczoną przez noc?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne, tylko musi być namoczona, następnie ugotowana ;)

      Usuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...