piątek, 8 marca 2013

Roladki SCHABOWE z szynką, serem i pieczarkami

W czasie kiedy rodzinka zajada się kotletami schabowymi w panierce smażonymi na maśle i margarynie, ja spokojnie przyrządzam sobie wcześniej odkrojony kawałek mięska... oczywiście bez zbędnych węglowodanów z bułki tartej :)
 Składniki:
-kawałek schabu
-2 pieczarki
-plasterek szynki
-plasterek żółtego sera
-pół łyżeczki musztardy/keczupu
 (ja nie używam keczupu ze względu na zawarty w nim cukier)


Wykonanie prostsze już być nie może :) Rozbijamy kawałek mięcha, kładziemy na płasko, nakładamy ser, szynkę, smarujemy musztardą, a na samą górę podsmażone na teflonie pieczarki. Następnie zwijamy roladkę w rulonik, spinamy wykałaczką, aby się nie rozpadła. Rozgrzewamy teflon, układamy na nim naszą "zawykałaczkowaną" roladkę i smażymy pod przykryciem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...