piątek, 3 sierpnia 2012

Zielona FRITTATA ze Szpinakiem i Papryką

Składniki:
-130g twarogu
-2 jajka
-łyżka lnu mielonego
-duża cebula
-150g szpinaku mrożonego
-pół papryki
-2 ząbki czosnku
-1/2 łyżeczki soli
-oregano, zioła prowansalskie





1.Twaróg rozmieszać w misce (najlepiej ręką) razem z jajkami i lnem.
2.Pokroić cebulę i podsmażyć ją odrobinę na suchej patelni.
3.Szpinak rozmrozić, czosnek przecisnąć przez praskę.
4.Paprykę pokroić w kostkę.
5.Wrzucić wszystko do masy serowo-jajecznej, doprawić.
6.Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego/formy na tartę/blachę do ciasta wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180' na 35 min.




2 komentarze:

  1. na obiad bardziej czy na kolację?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja zjadłam na obiad :) Na kolację wolę coś słodkiego :P Ale też się nadaje, jak najbardziej :)

      Usuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...