poniedziałek, 23 lipca 2012

Warzywne spaghetti - rondelek zdrowia :)

Co prawda spaghetti przypomina tylko wyglądem, bo w smaku mu daleko do tego włoskiego dania.
Co nie znaczy -uwaga uwaga , że nie jest równie pyszne !
Ta mieszanka z powodzeniem może posłużyć za lekki warzywny obiadek :)

~~
Składniki:
-fasolka szparagowa
-pomidor
-cebula
-czosnek
-przyprawy: curry, papryka słodka, 
papryka ostra, oregano, bazylia
~~
1. Przygotować fasolkę szparagową: umyć, odciąć twarde końcówki i gotować przez ~10 minut w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę przepłukać zimną wodą.
2. Sparzyć pomidora, obrać ze skórki, pokroić na plasterki i ułożyć na natłuszczonej patelni (ja leję kilka kropli oliwy i rozcieram papierowym ręcznikiem po całej powierzchni).
3. Pokroić cebulę, wrzucić na patelnię razem z pomidorem, przykryć pokrywką.
4. Po chwili dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i dusić całość pod przykryciem, co chwilę mieszając. 
5. Na końcu przyprawić powstałą masę, nałożyć na fasolkę szparagową.
Ja zjadłam z serkiem wiejskim i koperkiem :)
Na zdrówko :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...